Speciaal voor de jonge mantelzorgers zijn er op 10 en 11 november 2022 twee activiteiten georganiseerd. Jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd konden anderhalf uur aan de slag bij amusementscentrum Urban Jump & Playgroud. De jonge mantelzorgers die zich aangemeld hadden mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen en hebben zich helemaal uitgeleefd bij deze activiteit.

Ze konden vrij jumpen, lekker springen en plezier maken op verschillende soorten trampolines. En hun eigen gang gaan en de gekste tricks oefenen. Ook sprongen ze vanaf grote hoogte in de foampit zonder zich te blesseren, waarbij de mooiste salto’s werden gemaakt. Na afloop stond er een maaltijd voor de deelnemers klaar.

De jongeren van 12 tot 30 jaar konden zich aanmelden voor de Escape Room in het Rensenpark. De deelnemers kregen te maken met een Japanse onderzeeër die, na aangevallen te zijn, stuurloos was en naar de diepte zonk. De opdracht voor de jonge mantelzorgers was om binnen de gestelde tijd de onderzeeër te repareren en te ontsnappen.

Ze moesten allerlei oplossingen bedenken voor de problemen die ze tegenkwamen. Ze kregen wanneer ze echt vast dreigden te lopen een instructie van de begeleider die de groepen via de monitoren kon volgen. De groepen hebben genoten van deze activiteit en waren trots op zichzelf toen ze de escaperoom zonder kleerscheuren konden verlaten.