Op woensdag 20 oktober 2021 was het zover, een theekransje voor de mantelzorgers van Emmen Noord in locatie Koepel De Esch. Om ongeveer 14.00 uur kwam iedereen binnenlopen en de stemming was meteen goed. Jammer genoeg waren er afzeggingen door ziekte of andere redenen. Al met al waren we met vijftien personen.

Het zag er heel gezellig uit! Er waren tafelgroepen gemaakt en op iedere tafel stonden Engelse theekopjes en een Engelse theepot. Ook stond op elke tafel een etagère met heerlijke hapjes: macarons en bonbons bovenop en sandwiches, wraps en hartige taart eronder. De hapjes waren gemaakt door Joke, Antje en Nely en het zag er heel feestelijk uit.

Na een woord van welkom en het alvast inschenken van de thee kreeg Bianca van Heijninge (werkzaam bij welzijnsorganisatie Sedna) het woord. Zij was samen met een collega-stagiaire uitgenodigd om het gesprek te leiden.

Aan de hand van vragen die uit een pot werden gehaald ontstonden er levendige gesprekken! Ondertussen werd er ook gesmuld van de lekkere hapjes. Vragen uit de pot waren onder andere:

  • Als je aan je zelf denkt, waarover ben je dan heel tevreden?
  • Waarin verschil je het meest van je partner?
  • Ben je een ochtend- of een avondmens?
  • Waar word je blij van?
  • Waar kun je boos over worden?

Genoeg zaken om over in gesprek te gaan! Het was een heel gezellige middag en rond 16.00 uur vertrok iedereen weer voldaan naar huis.